Ce este şi care sunt beneficiile criosaunei?

Criosauna este opusul saunei calde și consta în expunerea corpului într-o cabină la temperaturi cuprinse între -120 și -180 grade, pentru un timp foarte scurt (1-3 min).

Tratamentele corporale prin criosaună sunt administrate individual și presupun răcirea cabinei cu azot, un gaz non-toxic ce se regăsește în proporție de 78% în aerul pe care îl respirăm. Pentru că aerul e uscat iar durata de expunere e scurtă, terapia e plăcută, senzația reconfortantă și cu efecte benefice pentru sănătate, pe termen lung. “Criosauna poate fi făcută de la vârste incepand de la copii 12 ani , până la 90 de ani, dacă starea de sănătate permite. Beneficiile sunt atât pe partea de sănătate și de recuperare medicală cât și pe cea de frumusețe. Astfel, ședințele de criosaună, făcute regulat, ajută la stimularea sistemului imunitar, endocrin, reducerea durerii și inflamaţiei, activarea metabolismului, reducerea stării de oboseală și a stresului.

Criosauna sau criofanul (cu aplicare locală) sunt ideale în recuperările sportive și medicale, creșterea performanțelor înainte de competiții sportive: recuperare după leziuni musculare, entorse, traumatisme, intervenții chirurgicale, reducerea durerii și inflamației. În ceea ce privește partea de cosmetică și beauty, aerocrioterapia este ideală pentru efectele antirid, stimularea colagenului și elastinei, creșterea oxigenării la nivelul pielii şi favorizează aspectul estetic al pielii.

Tot cu ajutorul criosaunei se pot trata afecțiuni precum: acneea, psoriazisul, eczemele, arsurile etc.

Cei care doresc să ştie mai multe, sunt aşteptaţi la Centrul Criohealth, care este deschis de luni până vineri de la 10,00 la 18,00 şi sâmbăta de la 10,00 la 14,00. Detalii aflaţi pe pagina de facebook Criohealth iar programări se pot face la numărul de telefon:  0740/ 11 83 22.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *