Povestea celor 100 de KM

Am copilarit impreuna cu fratii si colegii de scoala. Profesorii de atunci mi-au fost cu adevarat. Dascali si mi-au pus bazele unei dezvoltari armonioase. Am avut COPILARIA ACEEA ADEVARATA cu genunchi si coate julite, cu ciresele furate din copacul vecinilor, cu vacantele care erau doar VACANTE! Reincepeam scoala cu pielea arsa de soare si corpul tonifiat de  jocurile copilariei. Nu existau aplicatii pe telefon pentru VIATA CU ADEVARAT SANATOASA!

Am fost un copil liber, am invatat sa merg pe bicicleta pe care nu o aveam, pe patine cu rotile, sa sar coarda si sa joc sotron. Mi-am facut prieteni, am ras si am suferit de la prima julitura mai mult razand decat plangand.

Mai tarziu am cochetat cu sportul de performanta, mai exact cu gimnastica, care a adus disciplina si competitia in viata mea.

Anii de liceu au venit cu Handball, un sport de echipa in care am invatat  ca doar impreuna suntem mai puternici si am inceput sa apreciez si efortul echipei in a obtine performanta. In anii de facultate am descoperit disciplinele de sala, care s-au mulat perfect pe stilul de viata sanatos de pana atunci. Alergarea a venit in viata mea ca o provocare: primii 8 km alergati pentru #APCA Galati, pe faleza inferioara au fost tot pentru copiii cu autism. Doar sentimentul de rusine m-a facut sa nu abandonez si am terminat cursa cu brio! Atunci am realizat ca in sport nu te mai poti baza decat pe corpul si mintea ta, iar in orice sport ai face, la antrenamente se foloseste si alergarea. Iar alergarea facuta in limitele corecte, va face orice corp mai sanatos, antrenat si capabil de performante pe care nu le banuiai, mai ales daca este sustinut de un psihic puternic.

Asa ca am alergat si m-am transformat. Toate aceste transformari, m-au ajutat si in viata de zi cu zi, nu am renuntat niciodata cand mi-a fost greu si intotdeauna am gasit solutii sa merg mai departe. SA NU RENUNTI NICIODATA!

Am descoperit energia oamenilor, participanti sau sustinatori si bucuria de a darui copiilor speciali.

Toate acestea mi-au dat forta si dorinta de a ma autodepasi!

Stilul de viata sanatos, antrenamente facute in mod constant si adaugarea unui element nou, ancestral, fiind consemnat inca din antichitate #criosauna, m-au ajutat sa obtin forma fizica cu care sa fac fata alergarilor pe distante lungi.

Anul acesta am alergat la #Ultramaraton 50 km Garboavele si Ultramaraton  Autism24 Marea Neagra, evenimente dedicate copiilor cu autism, unde din 438 alergatoare inscrise, doar 1/3 au reusit sa parcurga 100 km in 24 ore. Una dintre  ultramaratoniste cu 100 km parcursi am fost eu. Am trecut prin toate starile, de la zi la noapte, de la nisip la asfalt, de la cald la frig, de la bucurie la suferinta!

Dar nu a fost despre mine. Am fost alaturi de copiii speciali, ca sa-i invat sa lupte pentru o viata mai buna alaturi de copii obisnuiti. Sa-i invat sa lupte pentru visul lor, indiferent cat ar fi de greu. Sa-i invat sa iubeasca fiecare RASARIT si sa nu se teama de APUS!

Caci toate, cu bune si cu rele fac parte din VIATA pentru care merita sa luptam.

Asadar, parinti si bunici, incurajati copii sa fie liberi, sa se joace, sa descopere, sa interactioneze!

Si dincolo de bucuria de a face miscare, dati-le motive de daruire pentru a ajuta pe cel mai „special“ de langa ei. Copiii fericiti si ambitiosi de azi vor fi adultii sanatosi,  responsabili si determinati de maine.

Un bun moment pentru a le cultiva copiilor dorinta de a face sport si de a avea un stil de viata sanatos  este #FESTIVALUL INIMII, care vine cu o suita de activitati sportive de care va puteti bucura impreuna: ciclism, bascket, cross.

Intra pe www.festivalulinimii.com, completeaza formularul de inscriere si  alergam impreuna pentru “o inima sanatoasa”!!!!

Liliana Bujor

Specialist Crioterapie

Criohealth Galati-centru de crioterapie

One thought on “Povestea celor 100 de KM”

  1. Pentru a ești o super femeie, puternica, ambițioasă și mereu cu zâmbetul pe buze..erei vei reuși ce îți propui…
    Toată admirația și aplauzele …te îmbrățișez cu drag și te felicit din ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *